SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine ramartrgovina.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (v nadaljevanju: ZVPot), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

S spletno trgovino ramartrgovina.com (v nadaljevanju »spletna trgovina«) R M proizvodnja, storitve in trgovina d.o.o. (v nadaljevanju R M d.o.o.). Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje, pravice uporabnika ter poslovni odnos med družbo in kupcem.

R M d.o.o., Vavta vas 17A, 8351 Straža, Slovenija, davčna številka: SI 47121718 (družba je davčni zavezanec), matična številka: 5610931000, vpisana pri Okrožnem sodišču Novo mesto dne, 5. 5. 1992, poslovni račun odprt pri SKB d.d, IBAN SI56 0315 0100 9570 643 in pri UNICREDIT BANKA SLOVENIJA d.d., IBAN SI56 2900 0005 3069 236.

R M d.o.o. se zavezuje, da ne bo postavljala nobenih pogodbenih pogojev, ki bi bili nepošteni do potrošnika, v skladu z določbami ZVPot. Nepošteni pogodbeni pogoji so nični.

Predmetni splošni pogoji so objavljeni na spletni strani ramartrgovina.com v nogi spletne strani pod “Pogoji poslovanja”, prav tako se v fizični obliki hranijo na sedežu družbe. Z objavo na spletnem mestu se šteje, da so kupcu splošni pogoji znani, s sklenitvijo kupoprodajne pogodbe pa kupec izjavlja, da je splošne pogoje prebral in se z njimi v celoti seznanil.

SPREMEMBE SPLOŠNIH POGOJEV POSLOVANJA

R M d.o.o. se zavezuje, da bo vsaka sprememba splošnih pogojev poslovanja objavljena na spletni strani www.ramartrgovina.com z datumom uveljavitve spremembe. Splošni pogoji so zavezujoči v tisti obliki in glede tiste vsebine, ki je bila strankama dostopna na dan sklenitve pogodbe.

Ob morebitni spremembi splošnih pogojev postanejo spremembe za kupca zavezujoče z dnem, ko se z njimi seznani. Šteje se, da je kupec seznanjen s spremembami v trenutku objave spremembe na spletni strani www.ramartrgovina.com in s prejemom obvestila o spremembi. S tem se šteje, da kupec soglaša s spremembo splošnih pogojev.

V kolikor kupec poda izjavo, da ne soglaša s spremenjenimi pogoji poslovanja, ima R M d.o.o. pravico, da odstopi od pogodbe.

V primeru, da bi bila posamezna določba v pogodbi ali splošnih pogojih neveljavna ali neizvedljiva ali če bi nastala pravna praznina, to ne vpliva na ostala določila v pogodbi ali splošnih pogojih, pri čemer sta obe stranki soglasni, da se namesto neveljavne ali neizvedljive ali neobstoječe določbe uporablja določba, ki je najbližja namenu ali cilju pogodbe.

DOSTOPNOST INFORMACIJ

R M d.o.o. se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 1. identiteto družbe (ime in sedež družbe, številka registra),
 2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 3. bistvene značilnosti blaga,
 4. dostopnost produktov (vsak produkt, ki je v ponudbi na spletnem mestu, je dostopen v razumljivem roku)
 5. pogoje dostave produktov (način, kraj in rok dostave),
 6. vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 7. način plačila in dostave,
 8. časovno veljavnost ponudbe,
 9. rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo produkta,
 10. pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi.

UPORABA JEZIKA

R M d.o.o. v skladu s prvim odstavkom 2.člena ZVPOT posluje s potrošniki v slovenskem jeziku. Pri označevanju izdelkov kupcu posreduje potrebne informacije glede značilnosti, prodajnih pogojev, uporabe in namembnosti izdelka. Te informacije so v jeziku, ki so potrošnikom na območju Republike Slovenije lahko razumljivi. Namesto besednega jezika podjetje pri označevanju izdelkov uporablja tudi splošno razumljive simbole in slike.

Kadar je poslovanje namenjeno tudi tujcem, poleg slovenščine družba uporablja tudi tuji jezik, v skladu s prvim odstavkom 14.člena ZJRS.

VRSTE UPORABNIKOV

Z registracijo na www.ramartrgovina.com postanete član spletne trgovine. Pravico do nakupa v spletni trgovini imajo registrirani člani in tudi gostje, ki opravijo hitri nakup in se pred nakupom ne rabijo registrirati.

Ob registraciji v spletno trgovino pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Če želi uporabnik kadarkoli svoj naslov elektronske pošte ali geslo zamenjati z drugim, lahko to stori v svojem uporabniškem profilu.

PONUDBA PRODUKTOV

Produkti ponujeni preko spletne trgovine so del ponudbe družbe R M d.o.o. Cene produktov so predstavljene kot maloprodajne cene in vsebujejo Davek na dodano vrednost (DDV) in ne vsebujejo stroškov pošiljanja. Občasno cene nihajo glede na aktualne promocije in akcije.

Ponudba izdelkov v spletni trgovini se zaradi narave poslovanja preko spleta spreminja ter posodablja in zato lahko pride tudi do napak. Da lahko napake kar se da hitro odpravimo, R M d.o.o. prosi, da kupec o njih obvesti preko kontaktnih podatkov, objavljenih na spletni strani.

Trudimo se čim bolj natančno prikazati na slikah barve naše izdelkov, ne moramo pa zagotoviti, da bo prikaz barve na vašem monitorju enak izdelku v živo.

NAČINI PLAČILA

Spletna trgovina omogoča naslednje načine plačila:

 • po predračunu (UPN nalogu, na račun podjetja,
 • preko sistema PayPal.

R M d.o.o. zagotavlja, da kupec v postopku oddaje naročila pri sklenitvi pogodbe na daljavo z uporabo elektronskih sredstev izrecno potrdi, da se z oddajo naročilo strinja s plačilom. Funkcija, ki sproži oddajo naročilo, je označena z besedami “potrdi naročilo”. Z oddajo naročila je povezana obveznost plačila družbi.

CENE

Cene vključujejo davek na dodano vrednost (DDV).

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

Cene v spletni trgovini ramartrgovina.com so enake tako za registrirane člane kot za goste spletne trgovine.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu “Naročilo potrjeno”). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksni in veljajo tako za družbo kot za kupca.

Družba bo kupcu pred sklenitvijo pogodbe oziroma preden bo ponudba za kupca postala zavezujoča podala končno ceno, v katero bo vključen DDV.

SPREMEMBE RAČUNOV

Po naknadni spremembi naročila s fizične osebe v pravno osebo družba ne zaračuna dodatnih stroškov za spremembo računa.

PROMOCIJSKA KODA

Promocijska koda prinaša različne ugodnosti (popusti na izdelke, brezplačna poštnina…) pri nakupu in je časovno omejena. Aktivno promocijsko kodo objavi ponudnik na način, ki odgovarja namenu marketinške akcije ponudnika. Ponudnik ne zagotavlja, da v času nakupa obstaja aktivna promocijska koda.

Aktivno kodo najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, v elektronskem sporočilu ali drugih medijih. Koda prinaša različne ugodnosti. Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v omejenem določenem roku, sicer je neveljavna.

Kako uporabim promocijsko kodo (kupon)?

Promocijska koda je alfanumerični niz znakov, ki jo uporabnik vnese pred zaključkom naročila z vnosom v polje “promocijska koda”. Za tem se v sistemu samodejno aktivira kuponu pripisana ugodnost in v košarici izdelkov postane razvidno, da je kupon bil aktiviran.

POSTOPEK NAKUPA

Na spletni strani www.ramartrgovina.com si uporabnik izbere izdelek in klikne na povezavo ‘’Dodaj v košarico”. Sistem ga obvesti, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico. Če želi nadaljevati z nakupovanjem, klikne desno zgoraj ‘’x” in se vrne nazaj v spletno trgovino. Če želi zaključiti nakup, klikne desno povezavo ”Na blagajno” in sistem ga pripelje v nakupovalno košarico.

Odstranitev izdelka iz košarice: 

Na spletni strani www.ramartrgovina.com, v zgornjem desnem kotu, je ikona nakupovalnega vozička, v katerem so prikazani dodani izdelki. Uporabnik lahko izdelek odstrani iz košarice.

Nakupovalna košarica:

Za dokončanje naročila mora uporabnik izbrati način plačila v spodnjem desnem kotu. Če ima uporabnik veljavno kodo za popust, jo vpiše v ustrezno polje nad izbiro plačila in klikne gumb ”uporabi kupon’’.

V polja uporabnik posreduje zahtevane podatke (e-mail, ime, priimek, naslov, naslov, kraj, poštno številko in tel. številko), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka. Če uporabnik še ni uveljavil promocijske kode, jo lahko ponovno vpiše v desnem zgornjem kotu. Obrazec omogoča, da se lahko pri naslednjem naročilu podatki uporabnika že shranjeni.

Uporabnik potrdi svoje podatke s klikom na gumb “nadaljuj” in prispe na stran za izračun stroškov dostave. Uporabnik ima na voljo Pošto Slovenije.

Prikazani so izdelki, ki jih je uporabnik med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Cena izdelka, strošek poštnine, vrednost DDV-ja in skupni strošek za plačilo so razvidni v nakupovalni košarici, še preden se zaključi naročilo.

Uporabnik s klikom na gumb “nadaljuj” prispe na stran, kjer izbere vrsto plačila (plačilo po predračunu, kreditna kartica, paypal) in izpolni podatke. Določi tudi naslov za izdajo računa. Uporabnik potrdi naročilo s klikom na gumb ‘Potrdi naročilo”

Zaključek naročila:

Uporabnik lahko pregleda posredovane podatke za dostavo, način plačila, ki ga je izbral in vsebino nakupovalne košarice. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpiše tekst ”Hvala vam! Vaše naročilo je bilo uspešno zaključeno.”

POSTOPEK OBVEŠČANJA O NAKUPU

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto in nato v naslednjem elektronskem sporočilu dobi še sledilno številko svojega paketa.

Spletna trgovina lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.

Postopek nakupa za pravne osebe je podoben kot za fizične osebe, potrebno je izpolniti obrazec s kontaktnimi podatki podjetja in davčno številko.

NAROČILO

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je v spletni trgovini www.ramartrgovina.com sklenjena v trenutku, ko ponudnik pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in je potrošnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo.

PRAVICA POTROŠNIKA DO ODSTOPA OD POGODBE – VRAČILA

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh od prejema blaga v posest, R M d.o.o.na elektronski naslov nedvoumno in jasno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Kupec sme opraviti ogled in preizkus prejetega blaga le v obsegu kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja in kot je to običajno v prodajalnah. Vsakršno “preizkušanje”, ki odstopa od navedenega, je mogoče šteti za uporabo blaga, kupec pa v skladu z devetim odstavkom 43. d člena ZVPot odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Na podlagi petega odstavka 43. člena ZVPot kupec nima pravice odstopati v primeru personaliziranih produktov, saj gre za blago, ki se izdeluje po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam. Nadomestila za ceno personaliziranega produkta, ki vključuje graviranje, vezenje, tisk ali drugo modifikacijo, podjetje ne more ponuditi.

Potrošnik mora nemudoma oziroma najkasneje v 14 dneh po sporočilu, da odstopa od naročila podjetju vrniti blago na naslov podjetja. Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo (preverja se poštni žig).

Potrošnik krije stroške vračila blaga, v primeru odstopa od pogodbe, če je potrebno. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga. Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bo družba opravila nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe.

Podjetje ima pravico zadržati vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj. Stroški poštnine za vračilo blaga so nepovratni in strošek ne bo vključen v povračilo kupnine.

Kupec mora produkt vrniti ponudniku nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

V primeru, da se zaradi uporabe vrne blago brez originalne embalaže ali je blago poškodovano, lahko družba zoper kupca uveljavlja zahtevek za povračilo zmanjšanje vrednosti blaga.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oz koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek.

ODGOVORNOST ZA STVARNE NAPAKE

Ponudnik odgovarja za stvarne napake, ki jih je stvar imela takrat, ko je nevarnost prešla na kupca, ne glede na to, ali mu je bilo to znano ali ne. Prodajalec odgovarja tudi za tiste stvarne napake, ki se pokažejo potem, ko je nevarnost prešla na kupca, če so posledica vzroka, ki je obstajal že pred tem. Neznatna stvarna napaka se ne upošteva.

Napaka je stvarna, če nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo; če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana ali pa bi mu morala biti znana; če stvar nima lastnosti ali odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane; če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model prikazan le simbolično.

REKLAMACIJA IZ NASLOVA STVARNE NAPAKE

Kupec lahko v skladu s 37a. členom ZVPot uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti ponudnika najkasneje v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in ponudniku omogočiti, da stvar pregleda.

Obvestilo o napaki kupec ponudniku sporoči preko elektronskega sporočila na R M d.o.o. s slikami, kjer so dokumentirane pomanjkljivosti oziroma izpolnjenega obrazca kjer specificira pomanjkljivosti.. Družba bo pisno odgovorila potrošniku na zahtevek najpozneje v osmih dneh po njegovem prejemu.

Ponudnik ne odgovarja za napake, ki se pojavijo po 2 letih od nakupa.

Kupec, ki je pravilno obvestil ponudnika o napaki in ponudnik napako prizna, ima pravico od ponudnika zahtevati, da odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali vrne plačani znesek.

GARANCIJA 

Za uveljavitev garancije mora kupec kontaktirati preko elektronskega sporočila ponudniku R M d.o.o., pojasniti težavo in predložiti dokaz o nakupu (račun, potrditev naročila…) Ponudnik bo pregledal in obravnaval zahtevo in videl kako lahko težavo reši v najkrajšem možnem času. Stroške za material,nadomestne dele, delo, prenos in prevoz produkta, ki nastanejo pri odpravljanju okvar oziroma nadomestitvi blaga z novim, plača ponudnik.

STROŠKI POŠILJANJA 

Ponudnik pošilja produkte znotraj EU. Pod “Stroški dostave” nudi informacije o dobavnih časih in stroških pošiljanja. Za vsa naročila iz držav zunaj EU lahko veljajo uvozne pristojbine in davki, ki morajo biti poravnani ob prihodu pošiljke in niso všteti v stroške pošiljanja. Carinski stroški se razlikujejo od države do države in v kolikor potrebuje podrobne informacije o carinskih stroških, ga ponudnik napoti na lokalni carinski urad.

VARNOST

R M d.o.o. uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.

Ponudnik za nedoločen čas hrani IP naslove vseh obiskovalcev spletne trgovine www.ramartrgovina.com pri kupcih pa še: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, spol, čas in datum nakupov in arhiv komunikacije s ponudnikom.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

PRAVNO OBVESTILO

Spletna trgovina in vsi podatki na njej, slike produktov grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletni strani. Kljub temu pa se lahko lastnosti produktov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da spletna trgovina včasih ne uspe popraviti podatkov na spletni strani. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega produkta.

IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI

Ponudnik si pridržuje pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočanje ali oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridržuje pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil bo kupec obveščen v najkrajšem možnem času in seznanjen z nadaljnjimi koraki. Kupec mora mora sam zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo).

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov in se trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova ponudniku R M d.o.o.. Postopek obravnave pritožbe je zaupen in obsega: sprejem pritožbe, preverjanje pritožbe, obravnavo pritožbe in odgovor potrošniku v zvezi s pritožbo. R M d.o.o. bo v najkrajšem možnem času oziroma najpozneje v 8 dneh potrdila, da je prejela pritožbo in sporočila potrošniku, kako dolgo jo bo obravnavala in ga vseskozi obveščala o poteku postopka.

Ponudnik spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov in se trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova ponudniku R M d.o.o.. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Spletna trgovina bo v petih delovnih dneh potrdila, da je prejela pritožbo, sporočila kupcu, kako dolgo jo bo obravnavala in ga vseskozi obveščala o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si prizadevamo po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika.

IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV

Ponudnik si prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno. Ponudnik nudi možnost izvensodnega reševanja sporov in drugih pravnih sredstev, ki se uporabljajo za podjetja, ter njihovi dostopnosti po 43b. členu ZVPot.

Skladno z zakonskimi normativi Ponudnik ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z ZIsRPS. Dostop do platforme za Spletno reševanje potrošniških sporov je dostopen preko povezave.

UPORABA PIŠKOTKOV

KAJ SO PIŠKOTKI

Piškotki so tekstovne datoteke, ki se shranijo na uporabnikovem računalniku in omogočajo analize o uporabnikovem obisku, številu obiskov in njegovih interesih ob obisku spletnih strani. Vsebina piškotka se shrani v dostopni napravi (računalnik, tablica, pametni telefon) uporabnika v posebni mapi. Sami se morate odločiti ali dovolite shranjevanje piškotkov na vašem računalniku, vendar spletne strani delujejo optimalno, če so vsi piškotki omogočeni. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate tudi s pomočjo izbranih nastavitev spletnega brskalnika.

VRSTE PIŠKOTKOV

Nujno potrebni piškotki
To so piškotki, ki so vedno omogočeni in potrebni, saj omogočajo premikanje po spletni strani in uporabo funkcij spletne strani ali nudenje storitev, ki ste jih sami zahtevali.

Izvedbeni in funkcionalni piškotki
Ti piškotki omogočajo izboljšano funkcionalnost naših spletnih strani. Omogočajo, da si spletno mesto zapomni vaše izbrane možnosti. Uporabljajo se samo za izboljšanje delovanja spletne strani.

Ciljni ali oglaševalski piškotki
Ti piškotki zbirajo informacije, ki zagotavljajo boljše prilagajanje oglaševanja vašim interesom. Z odjavo od teh piškotkov, vam prikazana oglasna sporočila ne bodo ustrezna vašim preferencam.

SEZNAM UPORABLJENIH PIŠKOTKOV NA NAŠIH SPLETNIH STRANEH

Cookie names Type of cookie First or Third party Can be blocked Session or Persistent Expiry Time Purpose

Kako lahko nadziram nastavitve piškotkov?

Če se odločite, da boste pozneje med sejo brskanja spremenili svoje nastavitve, lahko na zaslonu kliknete zavihek »Piškoti«. Tam lahko znova najdete rubriko “Upravljaj svojo privolitev”, ki vam bo omogočila, da spremenite svoje nastavitve ali v celoti umaknete soglasje.

Poleg tega različni brskalniki ponujajo različne metode za blokiranje in brisanje piškotkov, ki jih uporabljajo spletna mesta. Nastavitve brskalnika lahko spremenite tako, da blokirate/izbrišete piškotke.

V nastavitvah brskalnika lahko piškotke kadarkoli izklopite, vendar vam to odsvetujemo. Informacije o nastavitvah za piškotke v posameznih brskalnikih so na voljo na spodnjih povezavah:

GDPR nadzorna plošča